maak kennis met onze paarden

maak kennis met onze paarden

Wouter en Waldo zijn echt elkaars dubbelganger. Dat is niet moeilijk te verklaren want de twee zijn halfbroers. Ze verschillen zelfs amper in leeftijd, zo'n 3 weken. Ze kennen elkaar al van kleins af aan, ze werden op dezelfde boerderij geboren.

Waldo


Waldo is een tienjarige latkaruin. Hij heeft een bruine kleur en 1 wit sokje achteraan. Zijn halfbroer Wouter heeft precies hetzelfde sokje!


Waldo houdt van een stevig potje werken voor de koets. Hij is altijd enthousiast als we vertrekken.

Onze ritten maken wij met ons mooie tweespan Wouter en Waldo. Zij vormen een fantastisch team, ze zijn heel goed op elkaar ingespeeld en staan al vele jaren voor de koets. Wouter en Waldo zijn oorspronkelijk geboren in Polen en zijn latkapaarden.


Latka's zijn koudbloedige paarden die gefokt zijn in Polen. Deze paarden gebruiken ze vooral bij de politie.

Omwille van hun koudbloedige karater blijven ze rustig. De laatste jaren worden deze tuigpaarden ook steeds meer in België en Nederland gehouden.


Wouter en Waldo, onze krachtpatsers


Dit ras is ook het favoriete paard van het Poolse leger. Ook in landen waar in de bergen veel sneeuw ligt en de mensen niet meer tot aan het dorp geraken voor voedsel, zijn deze krachtpasters multi inzetbaar. Het leger doet beroep op latka's voor het bezorgen van voedselpakketten, maar ook om mensen te redden!

WouterWouter is ook een tienjarige ruin en je zou hem iets filosofischer kunnen noemen dan zijn broer Waldo. Hij loopt graag voor de koets en laat zich door niks van de wijs brengen. Ook niet door de flauwe grapjes die zijn broer af en toe eens met hem uithaalt!


Je kan Wouter makkelijk herkennen aan het witte plekje op zijn voorhoofd. Verder zijn er niet veel verschillen met Waldo. Wouter heeft namelijk óók een wit sokje achteraan!

Voor de kids: wie is wie?


Heb je goed opgelet? Weet je intussen alles over Waldo en Wouter? Dan stellen we je graag even op de proef!Van wie hebben we deze foto genomen?

Dit zijn de benen van Waldo. Zijn het zijn voorste of achterste voeten?